kdysi dávno

Řeznická historie společnosti Schneider sahá až do roku 1898. Od nedobrovolného přerušení práce v roce 1948 obnovuje znovu svou činnost v roce 1991. Z malé výrobny, s jednou prodejnou na začátku, se rychle rozrůstá do jedné z největších a nejvýznamnějších výroben uzenin na českém trhu.

1992 – 2002

V roce 1992 jsme registrovali ochrannou známku společnosti. Již v roce 1997 se v prestižní průmyslové zóně na Borských polích začíná stavět nová továrna na výrobu masných produktů dle norem EU. V roce 1998 se rozbíhá výroba a továrna se tak stává vlajkovou lodí holdingu Schneider. V roce 2002 jsme rozšířili export našich výrobků na Slovensko, do Maďarska a Bulharska.

2003 – 2005

V roce 2003 jsme využili dotace z fondu SAPARD  a inovovali výrobní trendy, které vedly ke zvýšení kvality a bezpečnosti námi produkovaných potravin. V roce 2004 nám byl poprvé udělen certifikát BRC a potvrzujeme přední pozici na českém trhu ve výrobě masných produktů. V roce 2005 jsme pronikli do českých obchodních řetězců a zahájili přípravy k výstavbě druhé výrobní haly.

2006 – 2008

Vytvořili jsme nové produktové řady Gril a Fitness, které u zákazníků, ne jen v letních měsících, zaznamenávají velký úspěch. Na podzim roku 2006 byla zahájena výstavba druhé výrobní haly. Dále rozšiřujeme řadu grilovacích výrobků a vyvíjíme další novou řadu výrobků pro děti – Junior. Počátkem roku 2008 začala nová výrobní hala plně fungovat a díky finančním prostředkům, získaným z dotačních programů, začíná také fungovat devět průběžných tunelů s nejmodernější technologií pro tepelné opracování výrobků.

2009 – 2010

V roce 2009 jsme dokončili výstavbu třetí výrobní haly na Borských polích a vznikl jeden z největších výrobních závodů v ČR.  Zakoupili jsme novou výrobní linku na šunky a pokračovali ve vývoji nových produktů. V roce 2010 jsme se stali největším a nejlépe vybaveným provozem v oblasti balení a krájení uzenin.  Díky promyšleným investicím je v provozu 6 automatických krájecích linek (včetně linek s automatickým vkládáním) a 12 linek balících. Pracuje se na dalším rozšiřování. Na výstavě Země živitelka získáváme ocenění „KLASA“ na výrobky: Eso párky skopové střívko, Cikánský šál, Selské uzené maso a ocenění „Zlatý klas“ na výrobky Staročeská klobása a párky Extra Fitness.

2011

Bylo instalováno velkokapacitní masírovací zařízení, další balící linky a byla dokončena I. etapa výstavby, vedoucí ke zprovoznění sušáren. Celá řada našich výrobků získává ocenění Klasa, Zlatý klas a Český výrobek.  Na výstavě Země Živitelka získáváme ocenění pro výrobek vídeňské párky, dále pak ocenění „Český výrobek“ např. na výrobky: špekáčky výběrové, moravské uzené maso, královská šunka, pražská šunka, farmářská a pikant slanina.

2012

Naše společnost, se sídlem na Borských polích, se stává součástí holdingu Carnibona, spadajícího pod finanční skupinu Penta Investments. Tým se rozrůstá o další kvalifikované odborníky a rozbíháme jednání o rozšíření exportu našich výrobků do zahraničí. Na výstavě Země živitelka získáváme ocenění „KLASA“ na výrobek Staročeská klobása.

2013

Probíhá rozsáhlá modernizace závodu, dále zvyšujeme a zpřísňujeme hygienické normy, byl nám aktualizován certifikát BRC. Získáváme ocenění „Zlatý klas“ za Vepřovou šunku Fitness 100 g. Rozhodli jsme se spojit síly s firmou ESA logistics a outsourcovali jsme naši dopravu. Zahájily se práce na novém designu Schneider.

2016

Vyvíjíme další receptury pro novinky prémiové řady Schneider Selection, která nabízí široké spektrum produktů. Opětovně jsme získali certifikaci IFS (International Food Standard). Významně jsme se zaměřili na on-line komunikaci. Došlo k pevnému propojení skupiny s hlavním mottem „One Carnibona“, čímž jsme zajistili efektivnější řízení jednotlivých závodů napříč skupinou, posílili jsme kooperaci sesterských závodů na Slovensku a v Maďarsku. V rámci neustálých technologických inovací jsme zakoupili nový přístroj na rozmrazování masa – radiový defroster a dva nové stroje na inovativní balení výrobků především z grilovací řady. 

aktuálně

Neustále pracujeme na inovacích, které zefektivňují výrobní procesy, ale myslíme především na spotřebitele: vyvíjíme receptury s důrazem na vysoké standardy kvality, rozšiřujeme zejména prémiovou řadu Schneider Selection. Prohlubujeme on-line komunikaci – budujeme Instagram; rozšiřujeme databázi receptů na webových stránkách JakNaVelkéVěci.cz a facebooku především ve spolupráci s blogery. Aktuálně jsme 4. nejoblíbenějším FB profilem v Česku v kategorii inspirativní recepty. Práce na provázání jednotlivých společností korporátu Carnibona pokračují. Podařilo se nám nejen optimalizovat výrobu a zrychlit inovačních procesy, ale také toto opatření umožnilo rozšířit naše portfolio o tradiční slovenské a maďarské speciality. Konsolidace korporátu vyvrcholila na konci srpna 2017, kdy došlo k uzavření masokombinátu v Plzni a přesunutí výroby uzenin značky Schneider do moderních závodů na Slovensku a v Maďarsku. Tato změna zajistila zvýšení servisu i standardů kvality výrob.

 

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.