jak na
velké věci

Inspirujte se a vytvářejte velké věci pro vaše blízké! Poradíme vám, jak udělat salámovou růži, dort ze šunky a salámu nebo salámové "sushi". Inspirujte se a vytvářejte právě ty „velké věci“, díky kterým budete zažívat okamžiky plné radosti a štěstí

letající balón

Měkký salám nemusíte krájet jen na plátky. S pomocí vykrajovátka, hořčice a pečiva z něj můžete udělat opravdu velkou věc.

kytka z listového těsta

Vyválené listové těsto nakrájejte na proužky a zamotejte do nich kolečka salámu rozkrojená na půl a při teplotě 200°pečte až těsto zezlátne. Na talíři naskládané růžičky jsou jedinečným občerstvením pro vás i vaše blízké.

salámová kytka

Kytka nemusí být jen z květinářství. Kytka z uzenin nejen krásně voní, ale také skvěle chutná. Na slavnostním stole se stane jedinečným pohoštěním.

salámové sushi

S pomocí toastového chleba bez kůrky, hořčice, sezamových či lněných semínek, různých druhů zeleniny a salámů, šunek, klobásek, párků a dalších uzenin můžete vytvořit skutečně nepřeberné množství originálních kousků, které vaše blízké potěší i překvapí. Nebojte se vyzkoušet i celozrnné druhy toastových chlebů. Pokud se vám při tvoření bude chléb lámat můžete ho na chvilku přikrýt navlhčeným ubrouskem – bude se vám pak lépe rolovat.

salámový dort krtek

Salámový dort Krtek je velmi snadný na přípravu a udělá hodně radosti. Stačí vydlabat bochníček chleba a drobečky si uschovat. Vydlabaný chléb naplňte salátem či pomazánkou jakou máte rádi a uzavřete ho. Celý ho pomažte pomazánkovým máslem nebo oblíbenou pomazánkou dle vaší chuti a zasypte uschovanými drobečkami.

salámový dort

Dort nemusí být vždy jen sladký. Do dortové formy klaďte ve vrstvách toastový chléb, pomazánku dle vaší chuti a zeleninu. Na závěr celý hotový korpus namažte pomazánkovým máslem či jinou pomazánkou a strany zasypte semínky (lňená, sezamová, slunečnicová). Vyzkoušet můžete i více pater.

špekáčkové chobotničky

V jednoduchosti je krása! Stačí naříznout a velká věc je na světě!

zapečený chléb

Bochník chleba rozkrájejte na "ježka" a mezi jednotlivé řezy vkládejte libovolnou uzeninu, zeleninu a sýr. Takto připravený bochník dejte do trouby předehřáté na 160°a rozpékejte dokud sýr nerozteče a nezačne zlátnout.

zapečená bageta

Do bagety udělejte zářezy a mezi jednotlivé řezy vkládejte libovolnou uzeninu, zeleninu a sýr. Takto připravenou bagetu dejte do trouby předehřáté na 160°a rozpékejte dokud sýr nerozteče a nezačne zlátnout.

složení šunky

Zdá se to být jednoduché a samozřejmé, ale pro opravdu dobře vypadající a plnou bagetu to chce skládat lehce. Nechat každé surovině místo a nechat ji vyniknout. Díky tomu se i z obložené bagety či sendviče může stát velká věc.

salámová růže

Stačí 5 – 6 koleček salámu přeložených na půl a stočených do sebe a vznikne krásná růžička, kterou můžete použít pro dekoraci obložených mís nebo s bagetkou jako jedinečné občerstvení.

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.